Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb eergisteren mdma genomen maar nu heb ik last van duizeligheid en hartkloppingen, de hartkloppingen zijn af en toe vooral als ik er mee bezig hou. Het eerste keer voor mij dat ik mdma heb genomen en vraag mij heel erg af of dit vaak voorkomt en of het normaal is. En hoe lang het normaal aanhoud en wanneer je contact moet opnemen met je huisarts. Omdat dit mijn eerste keer is ben ik hier nog best onzeker over en maakt me een beetje bang.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Op het moment dat je mdma gebruikt worden allerlei delen in de hersenen overprikkeld. Zo ook het angstcentrum in de hersenen. Dit angstcentrum kan na gebruik nog overgevoelig zijn. Hierdoor kan je angstiger of paniekeriger worden. Hartkloppingen horen hier ook bij. Je hoeft je geen zorgen te maken. Deze klachten komen vaak voor en gaan eigenlijk bijna altijd vanzelf weer over. Geef het een aantal dagen en je zal merken dat het minder wordt.

Als je het niet vertrouwd kan je altijd contact opnemen met je huisarts. Vertel dan eerlijk over je drugsgebruik, een huisarts heeft geheimhoudingsplicht.

Het kan zijn dat je wat gevoelig bent om dit soort klachten te ontwikkelen. Als je er voor kiest nog eens te gebruiken, doseer dan lager.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

03 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG