Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, De afgelopen corona periode heb ik 3 keer XTC gebruikt. Mijn 1e keer was helemaal top, voelde me prima na een halfje. 3 weken later had ik het nog een keer gedaan, dit keer zonder het liefdesgevoel (waar ik me van bewust was) mijn 3e XTC was 2 weken later en toen viel hij niet zo heel prettig. Mijn 2e en 3e duurde het al lang voordat de xtc pas opkwam, dus had ik die 2 keren een jointje erbij gerookt. Het is nu 4/5 weken geleden dat ik m'n 3e keer xtc gebruikt heb. En elke keer als ik ga blowen voel ik steeds meer m'n kaken bewegen als ik steeds meer ga blowen. Het gebeurt bij elke keer als ik dit doe. Ik blow misschien 2/3x in de week, dus het is nog wel redelijk netjes. Alleen dat de XTC/MDMA op komt voelt dan heel naar aan en is het helemaal niet prettig. Hoe komt dit? En hoe kan dit verholpen worden dat ik normaal stoned word inplaats van dat ik strak ga staan? Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Je geeft aan dat je de effecten van xtc herbeleeft als je een joint rookt. Dit houdt nu al zo een 4/5 weken aan en je vraagt je af hoe je dit kan verhelpen. Normaal gesproken gaat dit vanzelf over, maar jij hebt in de afgelopen weken drie keer xtc gebruikt. Dit heeft in een korte tijd redelijk veel van jouw lichaam en hersenen gevraagd. Je hebt hier tijd voor nodig om van te herstellen. Wij raden altijd een periode van drie maanden pauze aan als het gaat om drugs opnieuw gebruiken. Die tijd heb je nodig om te herstellen van een drug. Xtc zorgt er namelijk voor dat de gehele voorraad serotonine in één trip opraakt. Dit heeft invloed (zoals jij hebt ervaren) op een volgende trip die kort achter de eerste zit. Dit kan tevens invloed hebben op het effect van blowen, aangezien je niet over meest optimale set beschikt. Het serotonine-niveau in de hersenen heeft minimaal zes weken tijd nodig om te herstellen tot het normale niveau. 

Het is belangrijk om goed te herstellen, omdat je er anders langer klachten aan over kunt houden. Ik raad je aan om een aantal maanden niet te blowen, maar ook om geen xtc meer te gebruiken tot je wat ouder bent. Ik zie dat je nog vrij jong bent (16 jaar). Je bent dus nog volop in ontwikkeling, drugsgebruik kan deze ontwikkeling in de weg staan. Over het algemeen is het beter om drugsgebruik uit te stellen totdat je ouder bent. Op deze leeftijd ben je nog aan het ontwikkelen. Je bent niet alleen aan het groeien, maar je hersenen groeien ook nog. Op alle gebieden ontwikkel je zeker nog een aantal jaren. Op jouw leeftijd komen drugs veel harder aan en kun je mogelijk meer schade toebrengen omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn. De kans op het ontwikkelen van latere geestelijke problemen is bij gebruikende mensen van jouw leeftijd ook veel groter.

Vriendelijke groet,

Calvin

03 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG