Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heb xtc gehad meschien met lsd 1 pileke 4 dage gelede voel me duizilig warm koud hart klopinge biber gevoel overgeve en depresief en denke da we dood gaan echt eng ik denk nu ni denke ni denke ma bibere blikft en zo wa kan ik er aan doen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Je schrijft dat je vier dagen geleden een xtc-pil hebt genomen en misschien een lsd-zegel daarbij. Nu heb je in de dagen erna een vreemd gevoel en ervaar je hartkloppingen. Daarbij ervaar je depressieve gevoelens en heb je het idee dat je dood gaat. Ik kan me voorstellen dat dit erg vervelend is en dat je je afvraagt wanneer én of dit overgaat. In principe gaan jouw klachten weer over!

Momenteel heb je waarschijnlijk last van angstige en paniekerige klachten. Een trip van xtc kan hier op zichzelf al voor zorgen, maar je geeft ook aan lsd gebruikt te hebben. Dit kan ervoor gezorgd hebben dat je een heel heftige trip hebt ervaren hebt en dat je daardoor angstig bent geworden in de dagen erna. Heel vervelend, maar niet erg. Het is eigenlijk vrij normaal. Er is niets stuk of kapot in jou. Om van de klachten af te komen moet je wel wat dingen doen. 

Allereerst, gebruiken minimaal twee maanden geen drugs of alcohol. Deze middelen kunnen jouw klachten erger maken en het herstel in de weg staan. Vermijd daarnaast koffie, tabak en energydrank. Deze middelen bevorderen het herstel niet, omdat het een oppeppende werking kan hebben. De oppeppende werking kan ervoor zorgen dat de angstklachten aanhouden of verergeren. Vermijd daarnaast stress en zorg voor een goede nachtrust.

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je gevoelens en meegemaakte dingen verwerkt. Daarnaast kun je zoeken voor een gepaste afleiding, omdat continu aan je klachten denk en er mee bezig zijn de klachten niet verhelpen. Sterker nog, ziektebeelden googlen en piekeren over de klachten kunnen de klachten verergeren. Het is daarom goed om afleiding te zoeken in waar jij rustig en ontspannen kunt worden. Op onze pagina over angst en paniek kun je daar meer over lezen. Je zal merken dat je klachten al snel minder worden. Het kan wel even duren voordat je helemaal geen klachten meer hebt.

Veel succes de komende tijd! Blijf je klachten houden? Neem dan gerust nog even contact met ons op.

Vriendelijke groet, 

Calvin 

14 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG