Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

beste ik heb nooit last van xtc echt nooit ik test mijn pillen altijd en hou ik rekening mee hoeveel ik neem. daarom heb ik nooit problemen gehad. maar heb 2 weken geleden een feestje gehad waaraan ik dus aan de xtc ging. en er waren toen lachgas ballon aanwezig, ook daarvan heb ik nooit last van. maar deze keer was het een lachgas tank die je van iemand kan kopen. echt pure lachgas is dat. dus ik nam een ballon best wel een grote 1 en begon heftig te hallucineren.ik had dat toen op dat moment niet verwacht daarom ben ik daar heftig in paniek geraakt, ik zag niemand van het groepje waarmee ik zat heftig trip was dat. gelukkig is die angst nu voorbij. zijn dit voorbeelden van een pshycose? want ging toen op dat moment op alle geluidjes letten en dingen der bij bedenken, ook had ik toen rare gedachtes van wat der allemaal kan gebeuren. dit heb ik toen 2 weken lang gehad maar toen dit allemaal voorbij was ging ik een jointje roken wat ik vaak 1x in de twee weken doe, maar dat stoned gevoel wat ik altijd had was nu totaal anders. toen dit allemaal niet gebeurt was rookte ik een jointje zonder zorgen ik liet me lekker gaan. maar nu dat dit gebeurt is en ik rookte toen die jointje voelt het alsof ik die badtrip ervaring nog in mijn achterhoofd hou, ik laat me niet lekker los, ik ben op dat moment op mijn hoede voelt het. heeft dit weer tijd nodig dat ik later weer vergeten ben wanneer ik onder invloed ben? wil graag weer gaan gebruiken namelijk zonder zorgen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan dat je in paniek  bent geraakt tijdens een xtc-trip waarin je een ballon met lachgas hebt genomen. Je vraag je af of dit voorbeelden zijn van een psychose. Wat je hebt ervaren zijn in ieder geval geen voorbeelden van een psychose. Ook van een lage dosering xtc (mdma) kan je hallucinaties hebben. Zeker als je het combineert met lachgas. Vergeet niet dat het effect van drugs, niet alleen bepaald wordt door de drugs zelf. Maar ook door de set (jij) en setting (omgeving). Conclusie: je hoeft je geen zorgen te maken. Je hebt een bad trip gehad.

Jij ervaart nu(waarschijnlijk) angstige klachten in de weken na de bad trip. Dit komt vaker voor bij mensen die drugs gebruiken. De klachten die iemand eraan over houdt gaan gelukkig na verloop van tijd weer over. Hoe gaat het nu met je? Voel je je al weer wat beter?  

Voor jou is het belangrijk om goed te herstellen en vooral geen drugs te gebruiken totdat jij je weer goed voelt. Dit kan enkele weken duren, maar het kan ook een paar maanden duren. Dit verschilt per persoon hoe lang het duurt. Je kunt het herstel wel stimuleren, maar daar kom ik later in dit antwoord op terug. Wanneer je blowt als je je niet helemaal fijn voelt of als je je wat angstiger dan normaal voelt, kan het effect van blowen anders zijn. Daarbij horen wij vaker van gebruikers dat blowen gevoelens van de bad trip naar boven halen.

Blow dan dus beter even niet en gebruik even geen drugs, zoals eerder beschreven. Wanneer iemand eerder last heeft gehad van angstige gevoelens (bijvoorbeeld door een bad trip), ben je in de toekomst gevoeliger om weer een bad trip of angstklachten te krijgen. Het is belangrijk om je daar bewust van te zijn, als je in de toekomst van plan bent weer eens drugs te gebruiken. 

Zoals eerder beschreven gaan de vervelende gevoelens vanzelf weer over, maar om het herstel te stimuleren kan je hier het beste actief mee aan het werk gaan. Gebruik, zolang je je angstig/slecht voelt, geen drugs. Dit kan een maand zijn, maar misschien ook wel een half jaar. Gun jezelf in ieder geval de tijd om te herstellen. Zorg daarnaast voor een goede nachtrust en probeer ontspanning te vinden. Het kan een zoektocht zijn wat voor jou werkt om te ontspannen, maar op onze pagina over angst en paniek staan wellicht een aantal tips die je erbij kunnen helpen. Zijn er eventueel mensen in je omgeving waarmee je dit op een open manier kunt bespreken? Er over praten met naasten kan ook zeker helpend zijn tijdens het herstel. 

Ik wens je in ieder geval succes de komende tijd en voel je vrij om ons te benaderen als je meer wilt weten. 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

27 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG