Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Momenteel injecteer ik al een drietal maanden speed. In het begin gaf dit geen problemen maar de laatste weken geraken mijn injectiespuiten steeds verstropt. Van zodra mijn bloed in contact komt met de speed dewelke door de naald stroomt dan stolt mijn bloed zo goed als direct en dit zorgt voor een geblokkeerde injectiespuit. Wat is hier juist aan de hand want volgens mij verdund speed of amfetataminne het bloed toch alleen maar?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Speed vernauwt bloedvaten in het lichaam en kan inderdaad de stolling laten afnemen. Dat is de bloedverdunnende eigenschap. Maar waardoor zou het bloed al in de naald kunnen stollen?

Dat kan in de eerste plaats omdat er zuurstof bijkomt. Misschien gebruik je gebruikte naalden? Die kunnen beschadigd raken. Of er zit nog wat bloed in van de vorige keer. Het kan zijn dat de ader waar je injecteert, beschadigd raakt. Dat veroorzaakt extra vaatvernauwing waardoor er eerder stolling optreedt. Tot slot kan je eigen bloedstolling zijn toegenomen door verschillende oorzaken. Maar in dat geval heb je nog meer verschijnselen zoals trombose.

Hoop dat je hiet wat aan hebt en dat je het oplost. Sta me toe om je te adviseren met iemand te praten over je verslaving. Want dit gaat meestal van kwaad tot erger. Een vriend of familielid bijvoorbeeld. Maar ook de huisarts helpt je graag verder. Je kan hier ook anoniem over chatten.

Vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

 

 

 

03 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG