Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik gebruik escitalopram 10 mg. Binnekort wil ik weer graag eens wat cocaïne nemen of een keer truffels. Wat zijn hiervan de risico's want ik maak me er best wel zorgen over dat ik blijvende schade hou..

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst kijk je even naar de eventuele bijwerkingen van Escitalopram. Het is best een rijtje met mogelijkheden. Zie de bijsluiter of www.apotheek.nl.

Je kan daarmee nagaan welke bijwerkingen versterkt zouden kunnen worden door de upper cocaïne.  Verder zijn er geen gevaarlijke wisselwerkingen, behalve als je heel hoge doseringen zou nemen. Een ander gevaar is dat je coke te lekker vindt. Zeker in een tijd van depressie of angst. Dat geeft een risico op herhaling en verslaving. Je angstklachten kunnen door te veel coke ook nog omslaan naar paranoia. De dag (en) na gebruik zou je ook even somberder kunnen worden.   De escitalopram moet je niet minderen en zeker niet stoppen. Dan loop je risico op onthoudingsverschijnselen.  

Dus: gebruik liever niet. Als je het doet: lage doseringen. Alleen bij een hoge dosering loop je risico op het serotoninesyndroom: een levensgevaarlijke toestand door een teveel aan serotonine. Verwardheid, bewusteloosheid, hartritmestoornissen, te hoge lichaamstemperatuur en bloedklontering zijn de symptomen. Escitalopram verhoogt serotonine en cocaine ook, alleen in veel mindere mate dan dat het dopamine en adrenaline verhoogt.

Als je truffels gebruikt gaat het vooral om je 'set.' Als je bijwerkingen van angst hebt of gewoon angst van jezelf, dan is het risico op een bad trip te groot.  We kennen meldingen van gebruikers van beide middelen dat er een hogere dosis van het hallucinogeen nodig is, dus het SSRI kan het effect een beetje blokkeren. Gevaarlijk is het als je dan doorschiet en te hoog gaat doseren met een bad-trip tot gevolg. Dus, het kàn samen, mits de doseringen laag zijn en je set en setting kloppen. Als je eerst zou stoppen met escitalopram, dan moeten de ontwenningsverschijnselen eerst voorbij zijn. 

Doe je ons een eventueel verslag toekomen?

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 
 

 

 

02 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG