Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik heb gehoord dat je van 2cb niet het verliefde gevoel krijgt als bij xtc. Nu was mijn vraag of je deze twee kan combineren om toch dat geliefde gevoel er bij te pakken. Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Het combineren van XTC met 2C-B wordt ook wel een nexus flip genoemd. Je schrijft dat je hebt gehoord dat 2C-B niet het verliefde gevoel geeft. Heb je zelf al ervaring met 2C-B? Als dat niet zo is, dan kun je beter  eerst kijken of 2C-B wel iets voor jou is. Er wordt veel gezegd dat het effect van 2C-B erg op XTC lijkt. Dit is maar gedeeltelijk zo. Wanneer je 2C-B laag doseert lijken de effecten iets op die van XTC, maar bij een hogere dosering is het echt een tripmiddel. 2C-B is veel psychedelischer en niet iedereen houdt van trippen. Voordat je gaat combineren, wat meer risico's met zich meebrengt, is het goed om eerst een middel te leren kennen.

Soms wordt het verliefde gevoel bij een nexus flip ervaren. Soms nemen de psychedelische effecten meer de overhand. Bij het combineren van middelen wordt het effect altijd minder goed voorspelbaar en is er geen garantie dat je het verliefde gevoel gaat ervaren. Bij het combineren nemen ook de risico's toe. Vandaar dat het beter is om je te beperken tot één middel. Daarmee beperk je zoveel mogelijk de risico's van middelengebruik en beperk je kans op een vervelende trip. Maar, mocht je wel gaan combineren is het belangrijk dat je zo laag mogelijk doseert, dat je je drugs laat testen en dat de drug set en setting zeer goed is. 

Hoe een middel wordt ervaren en wat het effect ervan is, wordt bepaald door de set en setting. Waar XTC een energiek en verliefd gevoel kan geven, geeft 2C-B in een hogere dosering echt sterk psychedelisch effect. Deze twee middelen hebben van zichzelf dus een ander effect. Daarbij speelt de set een grote rol in de ervaring die je beleefd van drugs. De set houdt niets minder in dan hoe jij je voelt op het moment dat je drugs neemt. Als jij je fijn voelt, zal een trip ook fijner en vrolijker voelen. Voel jij minder goed, dan zal dat ook in je trip doorwerken en kan dit de trip nadelig beïnvloeden. Dit geldt ook voor de setting. De setting is waar jij je bevindt op het moment van drugsgebruik. De trip kan anders uitpakken wanneer je op een festival staat, dan wanneer je thuis in de woonkamer zit. Een heftige trip kan overweldigend ervaren worden op een festival, terwijl het in de woonkamer een leuke ervaring kan zijn.

Misschien kan jij jezelf afvragen wat je het leukst of prettigst lijkt. Wij raden mensen altijd aan om de eerste keer te gebruiken in een veilige omgeving met mensen die jij kan vertrouwen. Het is altijd prettig om mensen om je heen te hebben die weten wat ze moeten doen als het niet zo lekker gaat. Lees daarom eens ons stukje over tripsitters.

Hopelijk is jouw vraag hiermee voldoende beantwoord. 

Met vriendelijke groet,

Calvin 

09 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG