Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Met xtc wordt de regel gezien dat er zeker 3 maanden tussen moet zitten voordat je weer gebruikt. Heeft 3-mmc hier ook invloed op?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Om zoveel mogelijk de risico's van drugsgebruik te beperken en je lichaam en hersenen te kunnen laten herstellen is een pauze van drie maanden zeker aan te raden. Dit geldt voor alle drugs, dus ook voor een middel als 3-mmc. Tijdens drugsgebruik wordt er een balans verstroord in de stoffenhuishouding van een lichaam en dit heeft tijd nodig om te herstellen. Daarbij worden in combinatie met drugsgebruik soms nachten overgeslagen en wordt er soms minder goed voor het lichaam gezorgd. Overbelasting is daar ook een onderdeel van. Om deze redenen is het goed om een pauze van drie maanden aan te houden.

Verder is er over 3-mmc weinig nog bekend, maar lijkt het erop dat 3-mmc invloed heeft op dopamine, noradrenanline en serotonine. Op dopamine na, zijn dat twee stoffen waar xtc ook invloed op heeft. Dus wanneer je 3-mmc in de tussentijd zou gebruiken zou je deze stoffen extra belasten in de hersenen. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

04 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG