Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 4 jaar geleden een gastric sleeve operatie gehad (geen gastric bypass) en vroeg me af waar ik moet letten bij het gebruik van ghb. Een bypass is echt een andere operatie, maar ik kan er op internet niks over vinden icm ghb. Kunnen jullie me helpen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Mijn collega Ronald heeft eerder al eens antwoord gegeven op een soortgelijke vraag. Die kan je nalezen. Er zijn geen onderzoeken gedaan naar het effect van de operatie. Het is te verwachten dat er niet veel verschil is. GHB wordt normaalgesproken snel opgenomen in het maagdarmkanaal. Ook na de sleeve waarbij mogelijk 75 % van de maag is weggenomen, blijft er opname door darm en maag over. Misschien een ietsje minder met een iets later effect. 

Bijwerkingen van GHB: moeheid, geheugen vermindering, misselijkheid, braken, stuiptrekkingen, spierslapte, buikpijn, nachtmerries, depressie, hallucinaties, onderkoeling ,agressie, verhoogd bloedsuiker. Dus extra voorzichtig doseren en eventuele eerdere ervaringen meenemen ten aanzien van braken en buikpijn.

Groet,

Celeste-Gerard 

10 februari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG