Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugsinfoteam, Een poosje geleden waarschuwden het trimbosinstituut voor vervuilde cannabis. Nu zijn we een paar maanden verder. Is er momenteel nog steeds vervuilde wiet in omloop? En hoe groot is de kans dat ik vervuilde wiet krijg in een utrechtse coffeeshop? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De waarschuwing voor vervuilde hasj en wiet was op 18 december 2020 ingegaan en is vorige week weer ingetrokken. Er kwamen en bijna geen vervuilde hasj/wiet samples meer binnen op de testservice afnemen. We moeten nog wel erg alert zijn of er mogelijk nieuwe partijen op de markt komen.

Jouw vraag hoe groot de kans dat je vervuilde wiet in een coffeeshop in Utrecht verkocht wordt kan ik niet beantwoorden. Gezien de laatste cijfers lijkt me de kans heel erg klein, maar hoe klein precies durf ik je niet te zeggen.

Advies is om wat voorzichtig te zijn met het gebruik van hasj en wiet. Neem minder dan je normaal gebruikt, bijvoorbeeld één trekje van een joint, en wacht dan een minuut of 10. Indien je vreemde of onverwachte effecten merkt en last krijgt van nare bijwerkingen, stop dan met gebruik en zoek zo nodig (medische) hulp.

Sjoerd

15 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG