Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik heb afgelopen vrijdag voor het eerst xtc gebruikt (1 kwartje). Nu heb ik met koningsnacht nog een kwartje/een derde genomen. Is dit heel schadelijk voor mijn gezondheid?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent benieuwd hoe schadelijk xtc is als je op een kort termijn xtc achter elkaar gebruikt. Xtc heeft altijd gezondheidsrisico's. De mate waarin je daar last van gaat krijgen is van veel zaken afhankelijk. Hoeveel gebruik je?  Hoe zit je in je vel? Ben je helemaal gezond? Maar ook hoe vaak je achter elkaar gebruikt.

De meeste problemen onstaat bij mensen die niet lekker in hun vel zitten, te hoog doseren of te vaak achter elkaar gebruiken. Eén van de redenen dat geadviseerd wordt om niet vaker dan één keer per twee a drie maanden te gebruiken, is omdat je snel tolerantie gaat opbouwen. Je verliest al snel het magische gevoel van xtc. Het vervelende is, dat de tolerantie niet tot nauwelijks minder wordt. Op een gegeven moment ervaar je helemaal geen fijne effecten meer. Mensen die tolerantie hebben opgebouwd, zijn geneigd om te hoog te doseren omdat zij er nog maar weinig van merken. Met alle gevolgen van dien.

Ik hoop dat je met deze info zelf een antwoord kan formuleren op mijn vraag voor jou: hoe kan jij er voor zorgen dat je de risico's beperkt bij drugsgebruik.

Hier vind je ook de tips van ons.

Met hartelijke groet,

Dion

30 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG