Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik kreeg vroeger op me 13e tehoren dat ik 1,85 zou kunnen worden maar gebruikte daarna rond midden 13 begin 14 veel gebruik van lachgas maar ik weet dus niet wat de gevolgen zijn van lachgas word je der dommer van? Stopt je groei van je lengte der van ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt vanaf de helft van je 13e levensjaar, begin 14e veel lachgas gebruikt. Je bent nu 14.  Je vraagt je af welke gevolgen dat heeft voor je hersenen en je groei. 

Wat maakt dat je zegt dat je van lachgasgebruik misschien dommer van wordt? Voor alsnog is er geen onderzoek dat zegt dat het IQ naar beneden gaat door lachgasgebruik. Dat wil niet zeggen dat dat niet zo is. Zeker 'straatgebruik' van lachgas is veel minder goed onderzocht dan medisch lachgas. Ook ben je nog erg jong. Onderzoeken die wel zijn geweest, zijn niet gericht op ontwikkelende hersenen. Wil je geen risico meer lopen, stop dan met het gebruik van lachgas.

Dat gebruik van lachgas groei beïnvloed is ook niet aangetoond. We kennen geen ervaringsverhalen van mensen die dit hebben ervaren. Het is ook niet waarschijnlijk bij incidenteel gebruik.

Sjoerd

 

14 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG