Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo informatie, Ik rook tabak en best veel. Baal er erg van, meerdere pogingen gedaan. De tips op internet kan ik wel dromen. Nooit gelukt te stoppen, ik werk in de ggz wat natuurlijk ook geen ideale omgeving is want overal wordt je met tabak geconfronteerd. Heb een leuk gezin en knijp hem voor later. Dit is vragen voor problemen over pak hem beet 15 jaar. Ik heb ooit champix gebruikt. Werkte super goed mits je echt ook wilde. Maar een peuk met champix is als slagroom zonder suiker. Helaas stopte de champix na 4 maanden en begon de ellende weer. Een heroïne verslaafde krijgt denk soms ze hele leven methadon. Zou het niet eerlijk zijn als een rookverslaafde die er niet vanaf komt champix mag gebruiken voor langere tijd. Ik heb wel patiënten die het all jaren slikken en dan veelal natuurlijk doorroken;-) Mijn vraag is dus; Mag een huisarts het voor langere tijd voorschrijven, en zo ja kleven daar bezwaren aan? Mogelijk zijn er gezondheids bezwaren maar die zijn er bij roken in veelvoud denk ik. Ik wacht met smart op jullie antwoord Gr

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is me nog niet duidelijk waarom de Champix destijds stopte. Misschien had je veel last van bijwerkingen? Dat die ernstig zijn komt zelden voor, maar vaak zijn ze er in een bepaalde mate. Anders denk ik dat je het gerust weer kan aanvragen. Ook voor langere tijd.

Terugkijkend naar je eerdere vragen is het waarschijnlijk dat de verslaving ook te maken heeft met andere dan puur biologische oorzaken. Verslaving is bio-psycho-sociaal. Soms zijn veranderingen op psycho sociaal vlak ineens geneeskrachtig. Succes en evt tot verder mails.

Mvg,

Gerard A

drugsarts

15 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG