Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik gebruik eens per maand zo’n twee tot drie kleine lijntjes coke. Ik ben net vijftig jaar. Ik vraag me af of mijn leeftijd een hoger risico vormt bij gebruik en ik beter kan stoppen. Hoe kijkt u daartegenaan? Dank voor uw hulp

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je gebruikt zo nu en dan coke. Je bent net 50 geworden. Je vraagt je af of er met je hogere leeftijd ook een groter risico met gebruik van cocaïne gepaard gaat.

Gebruik van cocaïne geeft een behoorlijke aanslag op hart en bloedvaten. Extra wanneer het gecombineerd wordt met alcohol of een ongezonde leefstijl. Wanneer je leeftijd stijgt, worden hart en bloedvaten gevoeliger. Dat maakt dat gebruik van coke steeds risicovoller wordt wanneer je ouder wordt.

Ervaar je wel eens problemen met hart en bloedvaten? Heb je snel een hele hoge hartslag, ook als je geen coke gebruikt? Dat zijn signalen dat gebruik risicovoller wordt. Ervaar je geen problemen, dan is het aan jou. De risico's zijn met de leeftijd zeker toegenomen, hoe veel, dat is niet te achterhalen. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

Sjoerd

18 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG