Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo Ik vroeg me af of er bekend is dat je bij veel gebruik 3mmc in het ergste ook mijn tussenschotje kan kwijt raken

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Zoals vaker bij dit soort relatief nieuwe drugs is er nog onvoldoende onderzoek gedaan naar effecten en risico's. Dit betekent dat waardevolle informatie over effecten en risico's vooral van de gebruikers zelf komt. Het betekent helaas ook dat sommige risico’s nog onvoldoende bekend kunnen zijn. Je bent dus je eigen proefkonijn.

Het snuiven van 3-MMC geeft bij gebruikers regelmatig klachten zoals pijn aan de neus, verstopte neus, wondjes in de neus of een bloedneus. Als je regelmatig 3-MMC snuift kan dat het neusslijmvlies uiteindelijk ook flink beschadigen. Uit verkennend onderzoek onder gebruikers (de Jonge et al., 2021) weten we dat ook het neustussenschot uiteindelijk schade op kan lopen. Ook een gebruiker op een gebruikersforum (Drugsforum, 2021) deed een melding van relatief snel opgetreden Artofische Rhinitis na gebruik van 3-MMC. Dat is een ernstige neusaandoening waarbij o.a. verschrompeling van het neusslijmvlies optreedt.

Snuiven van 3-MMC is behoorlijk pijnlijk en geeft een stuk sneller craving als bijwerking dan wanneer je het zou slikken. Craving is de heftige trek om meer te nemen. Dan gebruik je meer dan je van plan was. Dit vergroot de kans op afhankelijkheid. Als je de risico's voor de neus en op heftige craving wilt beperken zou je 3-MMC kunnen slikken door het geteste poeder zorgvuldig af te wegen en te capsuleren. Lees meer info en tips om risico's te beperken op onze pagina over 3-MMC.

Met vriendelijke groet,

Ronald 

19 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG