Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb sinds ik ooit een bad trip heb gehad hele erge hersenmist. Gaat dit ooit nog weg?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat vervelend dat je hier al langere tijd last van hebt. Wanneer heb je de bad trip gehad? 

Hersenmist zorgt ervoor dat je moe en futloos voelt en je snel dingen vergeet. Ook angst, slapeloosheid en prikkelbaarheid zijn symptomen waar je last van kunt hebben.

Na een bad trip zijn je hersenen extreem gevoelig en dit kan vervelende klachten tot gevolg hebben, zoals de dingen die omschreven staan bij hersenmist. Stress speelt vaak een rol bij het ontstaan van hersenmist, het zorgt voor een hogere productie van cortisol, wat je hersencellen weer stimuleert. Dit kan soms best een tijd duren voordat het wegtrekt. 

Wat kun je nu het beste doen? Wat op nummer een staat is vooral je niet teveel zorgen maken. Makkelijk gezegd natuurlijk, maar het is wel erg belangrijk juist omdat je je stress level weer tot rust wilt brengen. Komt die tot rust neemt het cortisol level ook langzaam af, wat weer zorgt voor minder klachten. Wij weten, uit ervaring, dat als alles weer tot rust komt de klachten ook afnemen. 

Wat kan helpen met tot rust komen zijn dingen als wandelingen maken, mediteren, uitrusten, sporten gezond eten en zeker geen middelen gebruiken (denk hierbij niet alleen aan drugs, maar ook aan alcohol, koffie, sigaretten etc).

Kun je hier wat verder mee? Je kunt ons altijd nog een bericht sturen of eens bellen met ons spreekuur.

Groet,

Celeste 
 

06 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG