Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag, Ik heb het vermoeden dat ik gedrogeerd wordt. En ik vraag mij af wat het voor drugs is mogelijk is het Insuline want diegene die ik verdenk gebruikt Insuline. Of een vorm van een amfitemine zoals Ritalin of LSD. Het effect is als volgt: Droge mond waarbij in de nacht mijn mond zo droog wordt dat het opzwelt Moeilijk inslapen en regelmatig wakker worden Ik zie dan ook spots voor mijn ogen en andere rare vormen Geaggiteerd Zwaar emotioneel veel huilen Somber Veel dorst Gevoelloze benen voeten en soms handen en tintelingen Zwelling van mijn speekselklieren bij mijn kaak Opeens meer zin in seks Benauwd Bijna stikken in mijn slaap/ praten in mijn slaap met een erg diepe en enge stem Tijdens het slapen hallucineren ( het gevoel dat een rat in mijn nek loopt) Ik ben voor een aantal van deze dingen naar het ziekenhuis geweest. En wat ze dan vinden is mbt mijn benen. Geen trombose maar wel erg nauwe aderen in mijn benen. En ik heb gelezen dat het een bijwerking is van Ritalin. Wat kan het zijn? Ik heb in het verleden psychose gehad en gebruik hier medicatie voor en ben in behandeling. Maar ik ben stabiel en volg een studie tot Ervaringsdeskundige. Dit maakt het voor mij lastig om aan te tonen dat dit niet als het ware tussen de oren zit. Hoe kan ik testen om te kijken wanneer het weer gebeurt wat het is? Ik heb al anoniem aangifte gedaan. Maar in mijn situatie zijn feiten belangrijk. Ook weet ik niet wat het effect is want ik gebruik zelf dus ook anti-psychotica. Kun je mij hierbij helpen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je al deze klachten ervaart. Het kan ontzettend vervelend voelen als je klachten ervaart, zonder precies te weten wat daar de oorzaak van is.

Je noemt de middelen LSD, Ritalin, en insuline. Hoewel deze middelen inderdaad invloed zouden kunnen hebben op de klachten die je ervaart, lijkt het me toch onwaarschijnlijk dat de combinatie van je klachten door drugs is veroorzaakt. Al die verschijnselen zouden namelijk maar voor een deel door de drugs kunnen worden veroorzaakt. Er zijn  geen middelen die precies deze klachten zouden kunnen veroorzaken. Ook niet in combinatie met antipsychotica.  Als je er toch 100% zeker van wil zijn  dat dit wel door een drogering veroorzaakt is, kan je overwegen een urinesneltest bij jezelf te doen.  Want die drugs zijn aan te tonen in de urine. Die test checkt niet op alle drugs, maar wel op de meest voorkomende.

Je schrijft dat je in behandeling bent voor een psychose, maar dat je op dit moment stabiel bent. Het kan geen kwaad om hetgeen dat je ervaart ook met je behandelend arts te bespreken. Die kan naar de effecten van de medicatie kijken, ook naar de bijwerkingen en kan ook helpen met bv een urine onderzoek aanvragen.  Zouden je klachten misschien toch (ook) nog door psychose kunnen komen? Antipsychotica slikken verkleint inderdaad de kans op een psychose, maar neemt hem soms ook niet helemaal weg. Soms moet medicatie bijgesteld worden om de psychose onderdrukt te houden.

Ik hoop dat je met dit antwoord verder kan, veel succes,

Sjoerd

07 februari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG