Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben een regelmatige (weekenden) gebruiker van speed, vaak in combinatie met ghb. De ghb is op het moment op en komt voorlopig even niet in huis in verband met lichamelijke gezondheid. Mijn vraag is met betrekking tot gebruik van speed in de toekomst: kan ik dit nog met de normale risico's nemen, of lijk ik extra risico te lopen? Ik heb een bloeddrukmeter in huis die ik tijdens gebruik er nog wel eens bijpak als ik het even niet vertrouw. Nu zag ik wel eens een symbool waarvan ik er vandaag achter ben komen dat dit aritmie betekent. Hartritmestoornis dus. Het symbool verscheen bij (meest recente, van afgelopen maanden) waarden: 145/108 103p/m 134/99 88p/m 135/81 102p/m 168/101 85p/m 171/103 84p/m Tussen deze metingen met aritmie heb ik metingen zonder aritmie. Ik ben me er in gaan verdiepen omdat ik afgelopen weekend voor het eerst dikke enkels had tijdens en na speedgebruik, en 's nachts veel moest plassen (na 2 dagen was dit over, daarna niet teruggekomen en nog niet weer gebruikt) en dat mij zorgen baarde. Deze metingen zijn echter van langer terug, Afgelopen weekend heb ik niet gemeten. Is aritmie tijdens speedgebruik iets wat vaker voorkomt en bij uitwerking weer kan verdwijnen? Heb ik verhoogde kans op gevaarlijke aritmie of andere hartproblemen bij speedgebruik? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagsteller,

Je schrijft te stoppen met GHB ivm je lichamelijke gezondheid. Bedoel je daarmee deze hartkwestie of nog een andere reden?

Je ziet een symbool op je bloeddrukmeter dat aritmie betekent. Dat zegt eigenlijk alleen maar dat er tijdelijk een afwijkend ritme is. Te snel, te langzaam of wisselend ritme. Dat kan inderdaad door speed komen.   

Dikke enkels hebben kan ook andere oorzaken hebben dan het hart. Maar goed om er rekening mee te houden. 's Nachts veel plassen idem. 

Inderdaad, als hartritme veranderingen door speed komen, trekken die ook meestal weer weg bij het uitwerken ervan. Dat komt vaker voor. 

Of jij meer risico loopt is nog niet te zeggen. Daarvoor moeten eerst je huisarts of cardioloog de ritmestoornis - buiten gebruik om - vaststellen.

Wil je dat doen?

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

10 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG