Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte mensen van het Drugs Info Team, Onlangs stelde ik de vraag of het mogelijk is om tijdelijk mijn ADHD medicatie, lisdexamfetamine, te stoppen zodat ik veiliger bijv. 3mmc kan gebruiken voor een avondje. Ik had begrepen dat dit wel mogelijk was. Ook had ik gevraagd hoe lang ik na 3mmc gebruik moest wachten voordat ik weer met lisdexamfetamine verstandig kon beginnen. Het antwoord, als ik het goed begrepen heb, was een week. Ik kreeg ook de volgende informatie: " Je weet alleen niet helemaal zeker hoe je erop zal reageren. Omdat je brein al aan de stimulering van lisdexamfetamine is gewend." Ik vraag me af hoe de reactie dan zal verschillen. Zal ik er eerder iets van merken? Of zou ik juist er minder van gaan merken? Leidt een gebruikelijke dosis van voorheen (voor lisdexamfetamine) eerder tot een overdosis, blijft dit gelijk of wordt dit minder? Hartelijk bedankt voor uw tijd en uw antwoord.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Door de gewenning aan lisdexamfetamine zou je mogelijk minder effect van een gelijke dosering 3-MMC kunnen ervaren dan in een periode zonder de ADHD-medicatie.

Als de lisdexamfetamine nog niet zou zijn uitgewerkt , dan zouden de twee stimulantia juist bij elkaar kunnen optellen. Maar lisdexamfetamine werkt dus vrij kort.

Er is dus geen toegenomen risico op een overdosering bij gescheiden toename momenten.

Als je een ervaring opdoet laat je ons die dan weten?

Mvg,

Gerard A

drugsarts

 

10 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG