Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben vorige week van mijn fiets gevallen en had daar een lichte hersenschudding door. Is het schadelijk voor mij om nu te blowen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Blowen heeft altijd gezondheidsrisico's. Wil je de risico's beperken, dan is het belangrijk om naar de drugs, set (jij) en setting (omgeving) te kijken. De drugs gaat over het middel, maar ook over hoeveel procent THC en CBD er bijvoorbeeld in de wiet of hasj zit. Des te meer je blowt en des te sterker de wiet of hasj, des te sterker effect.

Maar niet alleen de drugs zelf heeft invloed op het effect. De vraag is ook hoe het met jou gaat. Mentaal en lichamelijk. Zit jij niet lekker in je vel? Heb je last van angst of pieker je veel? Dan is de kans op bijvoorbeeld een bad trip groter. Je hebt een hersenschudding en dat kan soms behoorlijk heftig zijn. Je lichaam heeft echt tijd en rust nodig om hiervan te herstellen. Als je gaat blowen, word je voor je gevoel wel ontspannen. Maar je lichaam kan ook juist heel erg gespannen raken door blowen. Dus helpt het niet bij het herstel van je hersenschudding. Daarnaast kan het effect van blowen ook heftiger of onvoorspelbaarder zijn.

Conclusie: gebruik je drugs? Zorg er dan voor dat jij mentaal en lichamelijk helemaal in orde bent.

Met hartelijke groet,

Dion

16 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG