Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste medewerker van het drugsinfoteam, ik gebruik sinds kort (weer) Bupropion 150 mg per dag voor mijn ADD. Is het veilig om een truffeltrip te doen in combinatie met deze medicijnen? Uiteraard met een nuchtere en ervaren tripsitter erbij. Ik hoor het graag van u. Bij voorbaat dank!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Het uiteindelijke resultaat van de combinatie is afhankelijk van meerdere factoren. De risico's op een bad trip zijn groter als je angst of spanning ervaart. En dat kan soms een bijwerking van bupropion zijn. Dus dat moet je wel even uitsluiten. Met de tripsitter erbij kun je uitgaan dat het gaat om een veilige en rustgevende setting.  De dosering wil je ook goed kennen.

De hele rij met bijwerkingen: slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid, trillen, concentratiestoornissen, depressie, opwinding, onrust, angst, maag-darmstoornissen (zoals misselijkheid, braken, buikpijn en obstipatie), droge mond, smaakstoornissen, koorts, transpiratie.  Nogmaals, dat moet afwezig zijn voor zo veilig mogelijk gebruik. 

Als je dat allemaal niet hebt, hoef je niet persé te stoppen. Want de psilocybine in de truffels wordt door andere enzymen afgebroken dan de bupropion. Oftewel: er zijn geen wisselwerkingen ( interacties).  

Is het goed gegaan? Leuk om terug te horen.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

27 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG