Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi ik heb een vraag, Ik heb dit jaar een paar keer gehad dat ik even mijn hart ineens wat aanweziger voelde wat me eerder nog niet was opgevallen. Waarschijnlijk was mijn bloeddruk dan iets te hoog (135). Zal dit het heel veel risicovoller maken om 3mmc te gebruiken of is dit een normale verschijning?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De vraag is even, wat is de reden dat je hart meer aanwezig is? Heb je bepaalde hartproblemen? Of valt het je gewoon op terwijl er niets aan de hand is? Als je daadwerkelijk hartproblemen hebt is het gebruik inderdaad risicovoller. Hiervoor kan je natuurlijk altijd even je huisarts raadplegen.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de drugs, set en setting.

Met de drug bedoel ik het middel zelf en de dosering. Over 3-MMC weten we nog weinig over de werking en de risico's. Bij gebruik ben jij je eigen proefkonijn. De regel is in het algemeen wel: des te hoger de dosering, des te hoger de kans op risico's. Doseer dus laag.

De set gaat over jou zelf. Hoe zit je in je vel? Lichamelijk, maar vooral ook geestelijk. Maak jij je erg druk om bijvoorbeeld je hart? Dan is de kans groter dat je een bad trip gaat krijgen. Dat je dus angstig wordt. Van het gebruik van uppers, zoals 3-MMC, is het bekend dat het voor bloeddrukverhoging kan zorgen en soms voor hartkloppingen. Meestal zijn deze hartkloppingen vooral een korte termijn bijwerkingen van drugsgebruik. Wil je de risico's bij drugs beperken? Zorg dan dat jij je 100% goed voelt. Mentaal en lichamelijk.

Als laatste is de setting ook erg belangrijk. Dat is de omgeving waarin jij je bevindt. Is het een fijne omgeving? Voel jij je veilig? Is er goede muziek? Hoe is de temperatuur? Zorg er dus ook voor dat jij je daar fijn en relax voelt.

Lees hier de risico's van 3-MMC nog even door.

Groet,

Dion

04 juli 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG