Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! Ik gebruik wel eens XTC, nu heb ik gisteren ook willen gebruiken, maar gek genoeg heb ik er niks van gevoeld. Ik heb in totaal 1,5 pil van 220mg gebruikt (verspreid over de dag), maar ik kreeg maar geen effect. Ook bijwerkingen als zweten, strakke kaken en vergrote pupillen bleven uit. Bij eerdere keren gebruiken had ik nergens last van en ging ik wel “lekker”. Waar zou dit aan kunnen liggen? En betekent dit dat mijn serotonine niveau niet is aangetast?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan me voorstellen dat je deze vragen hebt inderdaad! In principe zou het namelijk gewoon voor effect moeten zorgen. Misschien niet direct de gewenste effecten, maar een effect zou het moeten geven. Merk je dat niet, is het antwoord vaak in één of meer van deze redenen te vinden zijn:

Heb je de pil zelf laten testen en zelf gebeld voor de uitslag? In de praktijk is informatie van de dealer of vrienden over de sterkte vaak niet betrouwbaar. Het lijkt er op dat laag gedoseerde pillen wat vaker op de markt verschijnen. Daarnaast zien we ook wel eens extreem hoge spreiding in XTC pillen.  Bijvoorbeeld dat de ene pil van dezelfde 'batch' bijvoorbeeld 100mg bevat en de ander 220. Daarom is het belangrijk je drugs altijd te laten testen.

Een andere reden zou een hoge tolerantie kunnen zijn. Tolerantie bij MDMA ontstaat wanneer je te hoge doseringen neemt, of de pauze van twee a drie maanden niet aanhoudt. Maar over het algemeen ervaar je dan wel bijwerkingen zoals spierspanning. Je geeft aan eerder te hebben gebruikt. Wanneer was dit? Als dat minder dan twee a drie maanden geleden is, kan er dus sprake zijn van tolerantie.

Als laatste kan het ook te maken hebben met de manier van inname. Je geeft aan dat je het verspreid over de dag genomen hebt. MDMA heeft een drempelwaarde. Dat wil zeggen dat je pas vanaf een bepaalde dosering iets gaat merken. Als je steeds een dosering onder die drempelwaarde neemt, kan het er ook voor zorgen dat je niets merkt. Je lichaam breekt immers de MDMA ook gewoon weer af. Wil je de risico's bij MDMA beperken? Gebruik dan niet meer dan 1-1,5mg MDMA per kilo lichaamsgewicht. Dus weeg je 80 kg, niet meer dan 80 tot 120mg maximaal.

Conclusie: wacht minstens twee maanden. Laat je pillen testen en bedenk even goed welke dosering je mee wil beginnen. Zorg er in ieder geval voor dat het boven de drempelwaarde zit. De drempelwaarde ligt per persoon anders, maar ergens tussen de 10 en 25mg.

Met vriendelijke groet,

Mascha 

10 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG