Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Cocaïne en hoestdrank en er zit codeïne in Is er dan een andere effect of versterk cocaïne

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je wilt weten hoe het zit met de combinatie van cocaïne en codeïne.

Gebruik je de hoestdrank als medicijn? Ga zeker niet over de dagelijks aanbevolen hoeveelheid heen. Heb je bijwerkingen, dan is je gebruiksset waarschijn niet goed om coke te gebruiken. Bekijk de bijsluiter. Hoofdpijn en een verhoogde hartslag komen o.a. voor.

Bevat de codeïne die je in handen hebt ook promethazine? Als dat zo is, stel dan nogmaals een vraag waar je dat in benoemt.

Gebruik je de codeïne recreatief omdat je het een prettig effect vindt hebben? Dan doseer je waarschijnlijk boven de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Lees hieronder het antwoord dat ik hiervoor geschreven heb.

Codeïne is een verdovend middel. Bij een hoge dosering kan het ertoe leiden dat je ademhaling en hartslag verlagen of stoppen. Cocaïne is een opwekkend middel en doet het tegenovergestelde. Het zorgt voor een snellere hartslag en ademhaling. Dit is precies waar het risico in zit. De coke kan het effect van de codeïne opheffen. Hierdoor is het lastig in te schatten hoe sterk de codeïne werkt. Wanneer de coke uitwerkt kan plots blijken dat de codeïne veel te hoog is gedoseerd. Dan kan je problemen met hartslag en ademhaling krijgen.
Het is niet zo dat de middelen elkaars bloedspiegel versterken. Maar de effecten van de middelen werken elkaar als het ware tegen. Een upper en een downer. Dit zorgt doorgaans niet voor een prettiger effect.
Bij abnormaal hoge doseringen van beide middelen is er zelfs een levensgevaarlijk serotoninesyndroom mogelijk, in theorie. 

Er is samengevat dus een groter risico en een grote kans op een minder sterk effect.

Sjoerd
 

 

06 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG