Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoelang tussen alcohol en XTC. Binnenkort is ADE waar ik en een paar vrienden XTC willen gebruiken (max 1 pil). Het ding is dat ik de dag erna een diner heb waar redelijk wat alcohol gedronken zal worden. Is het schadelijk/gevaarlijk als je de dag na XTC gebruik alcohol drinkt(wel minimaal 8 uur slaap er tussen)? En is er een richtlijn voor hoeveel uur tussen de laatste pil en eerste glas?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan xtc (MDMA) te willen gebruiken en de volgende dag alcohol te willen drinken. Er is geen richtlijn voor het aantal uur tussen de laatste MDMA dosering en het eerste glas alcohol. MDMA zit wel 48 tot 72 uur in je lichaam voordat het helemaal verwijderd is. Dat betekent ook dat de ongewenste effecten zoals misselijkheiden zweten van MDMA nog aanwezig zouden kunnen zijn. Je kunt ook last hebben van een dip na de MDMA. De kans op een dip is groter als je (te) hoog doseert. Wanneer je alcohol neemt is het mogelijk dat dat je een grotere kater / dip zal bezorgen. De meeste gebruikers vinden het ook niet prettig om de dag na MDMA alcohol te drinken.

Na het gebruik van drugs, waaronder MDMA, is het goed om je lichaam na gebruik 2 tot 3 maanden rust te geven. Denk hierbij ook aan gezonde voeding met voldoende vitamine C en antioxidanten. Goed dat je kiest voor minimaal 8 uur slaap.

Ik hoop dat je met deze informatie een keuze kunt maken. Lees hier meer info en tips.

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

24 oktober 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG