Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! Ik ben al een aantal dagen verkouden/hoesten en ziekjes, alleen nu heb ik een festival morgen nacht waar ik al heel lang naar uit kijk. Ik weet dat het gebruiken van drugs niet verstandig is, maar hierbij toch mijn vraag: Is de kans op oververhitting groter als ik ziekjes en verkouden ben en dan ook aan de drugs ga? Of heeft het nemen van drugs en ziekjes zijn andere gevolgen? Ik hoor het graag!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees de pagina door over drug, set en setting. Je wilt jezelf altijd helemaal goed voelen als je drugs wilt gebruiken en de risico's wilt beperken. Als je je niet goed voelt dan is de set ongunstig. Dan heb je grotere kans op een negatief effect en loop je meer risico op bijvoorbeeld een bad trip. Dan gebruik je dus geen drugs.

Het is maar net wat je verstaart onder  ziekjes' hoe riskant het is. Een lichte verkoudheid vergroot niet de kans op oververhitting. Koorts is daarentegen wel riskant. Verkoudsheidsklachten kunnen wel erger worden na gebruik van drugs. Verkoudheid is ook riskant in combinatie met lachgas. Als je verkouden bent kan het trommelvlies beschadigen doordat lachgas uitzet in lucht en daardoor extra druk geeft. Dat kan leiden tot oorpijn en gehoorschade.

Groetjes,

Ronald

02 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG