Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte heer/ mevrouw, Helaas kamp ik vanaf mijn 23e met geestelijk klachten na gebruik xtc/coke, daarna 6 jaar naar plafond gestaard.Ben nu 45 jaar. Cannabis heeft mij enorm geholpen om uit wao te komen en weer voor mezelf te werken en een gezin op te bouwen, en jarenlang aardig goed kunnen leven met plezier. Doordat in 2013 de thc verlaagd werd in de coffeeshops lijdt ik erg in mijn leven.Stoornis is weer terug en lijdt nu al 10 jaar. Heb paar keer nog goede cannabis kunnen krijgen zodat ik weer het leven zag zitten! Momenteel kan ik er bijna niet meer aan komen en lijdt ik er vreselijk onder! Hoop dat jullie mij kunnen adviseren! Met vriendelijke groet, [naam verwijderd]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat ontzettend naar voor u dat uw stoornis weer terug is en er zoveel lijden is in uw leven.

Deze stoornis ontstond na gebruik van XTC en coke. Ik ben erg benieuwd welke stoornis u precies heeft, want er kunnen diverse klachten ontstaan na gebruik. Zes jaar naar het plafond staren lijkt op lusteloosheid en depressie, maar misschien is er nog wel een andere diagnose. Middelen als wiet kunnen inderdaad vaak tijdelijke verlichting geven, maar kunnen soms ook juist op de langere termijn gewenning en psychische klachten geven.  Zoals bv. juist een toename van angst en depressie.

Uit onderzoek van het Trimbos is gebleken dat het THC gehalte in wiet na een flinke stijging tot 2005 eigenlijk niet meer gestegen is. U vermeldt een THC verlaging sinds 2013, maar dat weten wij niet. Nederwiet zou juist tussen de 15 en 18 % hebben gelegen sinds 2007.

We kunnen eventueel meedenken vanuit onze expertise hoe u de klachten op mogelijk andere manieren zou kunnen behandelen. Wij zien veel mensen met langdurige klachten na partydrugs. Daarvoor kunt u een telefonische afspraak maken met ons Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. U kunt een afspraak maken via 088-3582940. Er zal dan een vragenlijst worden opgestuurd en daarna krijgt u een afspraak met ons team. 

Met vriendelijke groet,

Trijntje E

drugsarts

06 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG