Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ga binnenkort naar een festival en wil hier XTC gaan gebruiken. Nu leek mij de combinatie Truffels/XTC ook wel eens interessant maar lees veel dat het serotoninesyndroom kan veroorzaken. Is dit ook zo? De dosering XTC zat ik ongeveer te denken tussen de 70-86.5 gram xtc + 7.5 gram truffels. Ik ben bekend met beide middelen alleen nog niet gecombineerd. 178cm ca. 74 kilo

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De combinatie tussen xtc (MDMA) en truffels zal niet zomaar het serotoninesyndroom veroorzaken. Als je drugs combineert, krijg je onvoorspelbare effecten. Het kan bijvoorbeeld elkaar versterken, zoals de verwardheid die zowel MDMA als truffels kunnen veroorzaken. Maar ook de kans op een bad trip (angst en paniek) is veel groter. Mensen die dit gecombineerd hebben, geven aan dat de bodyload extra heftig kan zijn.

Heb je al ervaring met beide middelen los van elkaar? Als je dit gaat combineren is het belangrijk om lager te doseren dan normaal. Doorgaans kiest men er voor om eerst MDMA te nemen en bij een prettig effect, de truffels er bij te nemen. Maar als je erg last krijgt van een rebound (moe, psychische dip etc.) als de MDMA uitwerkt, kan je het overwegen om het andersom te doseren.

Met hartelijke groet,

Dion

30 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG