Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een gastric sleeve operatie gehad en wil nog wel eens op een festival MDMA gebruiken. Ik doe dit dan met een slokje drinken door slikken wel gestapt en niet de kristalletjes. Word deze werking net als xtc, of is de werking alleen anders met een gastric bypass?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je schrijft dat je al het een en ander op hebt gezocht over gebruik van MDMA en een gastric bypass. Heb je toevallig dit antwoord gelezen?

De eerste alinea over de drug, set en setting geldt ook voor jou. Gebruik alleen als je je 100% oké voelt en je weer volledig van de operatie hersteld bent. Herstel van een operatie kan best lang duren. Klachten als bijvoorbeeld vermoeidheid kunnen best nog lang aanhouden. Wanneer je nog klachten hebt en/of vermoeid bent, is de kans op klachten na XTC (MDMA) gebruik verhoogd.  Ik zou sowieso minimaal een half jaar wachten en bij klachten dus sowieso niet gebruiken. 

Het dumping syndroom (maagklachten, buikpijn, duizeligheid, etc) is een bijwerking van een gastric bypass. Het ontstaat na eten van suikers en veel zout. XTC kan dezelfde bijwerkingen hebben. De combinatie kan daar dus een versterking van geven.

Bij de gastric sleeve operatie is dit risico er niet.

Wat in theorie mogelijk is, is dat XTC slikken sterker uitvalt dan voor de operatie. Dit komt doordat er een stuk van de verwerking en afbraak van de stof is weggevallen. Zo is ook het zuur van de maag nodig om de XTC verwerkbaar te maken. Afhankelijk van de operatie wordt er ook een stuk dunne darm overgeslagen. Dat is de plek waar XTC wordt opgenomen in het bloed.  Als je gaat gebruiken zou ik wel eerst lager doseren dan gebruikelijk. Dat betekent dus sowieso altijd geteste XTC te nemen. Zie voor tips onder het kopje 'XTC'. 

Mocht je kiezen voor gebruik, dan vernemen we graag je ervaring. Op gesnoven drugs heeft de maag geen invloed.

MVG

Sjoerd en Gerard A, drugsarts 

26 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG