Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben zwanger en moet nu een drugstest doen omdat ik vele jaren terug in kliniek heb gezeten. Nu is het probleem dat ik pas 2 weken gestopt ben met blowen, hier ben ik niet eerlijk over geweest en ben bang dat ze dadelijk mijn kinderen afnemen. Heb net gezegd dat het niet lukte om te plassen maar moet morgen terug komen. Mag ik de test weigeren of kan ik ermee wegkomen door urine in te leveren van iemand anders die niet zwanger is?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wat een ingewikkelde situatie. Heel mooi om te horen dat je al twee weken gestopt bent. Ik weet dat stoppen niet gemakkelijk is. 

Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt over de test die je moet doen. Cannabis is inderdaad nog wel even zichtbaar in urine. Afhankelijk van hoeveel en hoe vaak je voorheen gebruikte is het langer zichtbaar. Bij sporadisch gebruik enkele dagen tot twee weken, maar bij intensiever gebruik ook wel eens een paar weken langer. Hoeveel blowde je voorheen? 

Urine inleveren van een ander werkt vaak niet. Omdat er ook testen zijn die kijken hoe 'oud' de urine is. Neem je de urine mee of moet je daar plassen? Als je daar moet plassen en de urine is niet warm als je het inlevert is ook al snel duidelijk dat deze niet van jou is. 

Ik kan me voorstellen dat je je hierover zorgen maakt, maar ik denk wel dat in dit geval open kaart spelen het meest kan opleveren. Geef aan dat je wel gestopt bent, maar twee weken terug nog wel een keer gebruikt hebt. Zij willen, net als jij, het beste voor het kindje. Kinderen bij je weghalen is een erg zwaar middel waar nooit zomaar voor wordt gekozen. Het feit dat je gestopt bent zegt ook al veel. Het zou mooi zijn als je daarop verder door kunt pakken. Betrek ze in je proces zodat ze je kunnen helpen. 

Hopelijk kun je hier iets mee. Meer weten? Zie ook onze pagina over drugstesten. Succes en je kunt altijd nog terugkomen. 

Groet,

Celeste

17 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG