Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, hoe kan ik het beste stoppen met roken? Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ten eerste wil ik je mijn excuses aanbieden. Er is wat mis gegaan bij ons en daarom is je vraag niet eerder beantwoord. Ik hoop dat je er nog steeds iets aan hebt. Ten tweede, wat een mooi nieuws dat je je hierin wilt verdiepen. Ik zal je wat meer uitleggen over het mogelijke stoppen moet roken proces. 

Stoppen met roken is echt heel erg moeilijk maar het levert altijd een enorme gezondheidswinst op. Mijn advies zou zijn om een plan te maken en mogelijk wat extra ondersteuning te zoeken bij bijvoorbeeld je huisarts. 

In je plan schrijf je op wat je motivatie is om te stoppen, wat stoppen je oplevert en wanneer je wilt stoppen. Heb je een idee op welke momenten je het meest rookt? Dat zijn waarschijnlijk jouw "moeilijke momenten". Goed om op te nemen in je plan hoe je met die momenten om wilt gaan, bijvoorbeeld een rondje gaan lopen, een vriend bellen, tandenpoetsen enzovoort. Veel mensen vinden moeilijke momenten de momenten van stress. De kans op terugval is dan groot. Die kans maak je kleiner door nu al te bedenken hoe je daarmee om wilt gaan. 

Bedenk je dat je even niet goed in je vel zult zitten na het stoppen, maar dat dit ook tijdelijk is en voorbij gaat. Alleen moet je eerst door de afkickperiode heen. En elke dag wordt je een stukje gezonder. Blijf in de moeilijke periode aan je motivatie denken, waar je het voor doet. 

De website van ikstopnu is een hele prettige website waar je meer informatie kan vinden over het stoppen met roken. Ook via je huisarts kun je ondersteuning krijgen voor het stoppen met roken.

Veel succes! Je kan mij altijd nog berichten als je nog een vraag hebt. 

Groet,

Celeste

10 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG