Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Als goed is had ik tijdens het lachgas gebruik epilepsie aanval gehad (mn handen/vingers stonden ineens scheef en stijf) wel paar keer gehad. En ben nu ook al meer dan een jaar gestopt (ook niet meer van plan om nog te gebruiken). Maar mijn vraag is zal ik in de toekomst nog epilepsie krijgen ( ik ben namelijk best bang voor) of was dat alleen toen ivm lachgas gebruik? En ook heb ik vaak weinig kracht bij mijn armen helaas. Hartelijk dank!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sorry voor het late antwoord.

Je vraagt of je in de toekomst nog epilepsie kunnen krijgen, want tijdens gebruik van lachgas stonden vingers en handen opeens scheef en waren stijf. Ik vraag me af of dit epileptische aanvallen zijn geweest. Als je deze alleen kreeg tijdens gebruik van lachgas verwacht ik dat je deze spontaan in de toekomst niet meer zult krijgen. 

Weinig kracht in de armen kan komen door functioneel vitamine B12 tekort door lachgasgebruik. Dat betekent dat het gehalte aan VitB12 normaal kan zijn, maar het is destijds onwerkzaam gemaakt door lachgas. Wanneer je echter al een jaar gestopt bent met lachgas heb je weer voldoende werkzaam VitB12 binnen gekregen via je voeding (tenzij je een veganistisch of vegetarisch dieet volgt of het lichaam VitB12 onvoldoende opneemt). Het krachtsverlies kan ook andere oorzaken hebben.

Ik zou een verwijsbrief vragen voor de neuroloog. Deze kan kijken of het krachtsverlies als restverschijnsel door het lachgasgebruik komt ( dan kun je ook vertellen om welke doseringen het toen ging) of dat er andere oorzaken zijn. Wanneer het een restverschijnsel is, kan de neuroloog je doorverwijzen voor revalidatie. Een neuroloog is ook de specialist voor epilepsie, dus die vraag kun je hem of haar ook nog stellen als je er niet gerust op bent. Maar wat ook heel goed kan is dat je deze krachtsvermindering door de schrik, zorgen en angst ervaart. Dus geruststelling is heel belangrijk voor je.

Sowieso heel goed dat je ermee gestopt bent, succes!

Met vriendelijke groet,

Trijntje E

drugsarts 

31 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG