Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik gebruik nifidipine, metoprolol en valsartan. Wat gebeurt er als ik hierbij cocaine zou gebruiken? Ik deed dit vroeger wel eens, maar durft het niet meer zo goed sinds ik deze medicijnen heb. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Nifedipine heeft vaak bijwerkingen. Hoofdpijn. Oedeem, vaatverwijding, roodkleuring van het gezicht. Obstipatie. Onwel voelen. Vermoeidheid.

Bij moeheid, onwel voelen en hoofdpijn geen drugs gebruiken.

Cocaïne verhoogt hartslag en bloeddruk, de bètablokker metoprolol verlaagt de hartslag maar remt niet de bloeddrukstijging, dus tijdens de werking van de drugs kan de bloeddruk toch weer even stijgen.

Bijwerkingen:

Misselijkheid en hoofdpijn staan in de bijwerkingenlijst van metoprolol, die kunnen ook wel door XTC ontstaan. Verder komen voor: vermoeidheid, lage bloeddruk, merkbaar bij opstaan. Duizeligheid, hoofdpijn. Hartkloppingen, evenwichtsstoornissen, kortademigheid bij inspanning, koude handen en voeten, buikpijn, diarree, obstipatie.

Valsartan is een middel tegen hoge bloeddruk. Bijwerkingen zijn vaak te lage bloeddruk. Dat merk je aan duizeligheid bij opstaan. Soms misselijkheid, moeheid. Als je veel last hebt is gebruik sterk af te raden. Verder komen gestoorde nierfunctie en gestoorde leverfunctie ook voor. Dat kan je zien aan bloedonderzoek. Hopelijk wordt dat gecontroleerd.

Samengevat check je eerst je bijwerkingen en kun je raden welke door coke worden verergerd. Ook weet je dat cocaïne de bloeddruk tijdelijk verhoogt, dus wil je weten of die nu is genormaliseerd met de medicatie.

Mvg,

Gerard A

drugsarts

04 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG