Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb een vraagje over mijn medicatie in combinatie met drugs. Ik slik zelf lithium, olanzapine & propranolol voor mijn bipolaire stoornis. Nu vind ik het afentoe lekker om (snuif) cocaïne, 3mmc, alcohol en wiet te gebruiken. Nu vraag ik mij af of er wisselwerkingen zijn met de medicatie die ik slik en mijn bipolaire stoornis.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst beredeneer je wat stimulerende en wat dempende drugs met jou kunnen doen als je in een depressieve of manische staat verkeert.

Dan doe je hetzelfde met bijwerkingen. Die kunnen nl. versterkt worden door bepaalde drugs. Vervolgens ga je zelf zoeken onder 'lees een antwoord' en vul je jouw gezochte combinatie in. Bijvoorbeeld: Lithium en cocaïne, dan kom je op deze link terecht.  Mail opnieuw als je antwoorden mist, ok?

Vermijd gelijktijdig gebruik van alcohol. Gelijktijdig gebruik met triptanen en serotonerge antidepressiva (zoals venlafaxine en SSRI's) kan het optreden van een serotoninesyndroom versnellen. Wees voorzichtig met gelijktijdig gebruik met middelen die de epileptische drempel verlagen. Vermijd gelijktijdig gebruik van middelen die het QT-interval verlengen. Dit is een hartrimestoornis waar je waarschijnlijk al op gecheckt bent. 

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

31 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG