Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik vroeg mij af hoe schadelijk 3mmc is in vergelijking met speed of xtc. Ik heb laatst 3mmc gehad met drank, en het beviel eigenlijk heel goed. Nou gebruik ik misschien 1x per 2/3 maanden drugs op een feestje, en dan gaat er ook zeker wel 0,5/1,0 gram doorheen..

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is lastig om te stellen hoe schadelijk 3-MMC is. Het is namelijk een zogenaamde Nieuwe Psychoactieve Stof. Dat wil zeggen dat we nog maar weinig weten over de werking en de risico's. Daarnaast bevat nog maar weinig 3-MMC samples, daadwerkelijk 3-MMC. Dat maakt 3-MMC extra onbetrouwbaar.

Over speed of xtc (MDMA), weten we wel goed wat de risico's zijn. Maar omdat we nog weinig weten over 3-MMC, is dat niet te vergelijken. In de praktijk zien we wel wat 3-MMC voor een stuk sterkere cravings (trek) zorgt bij gebruikers. In tegenstelling tot bij xtc of speed. Dus dat mensen blijven gebruiken en meer gebruiken dan dat zij eigenlijk wilde. Lang achter elkaar gebruik en een te hoge dosis maakt de risico's van 3-MMC wel een stuk groter.

Groet,

Dion

15 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG