Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi ik maak mijn zorgen om een vriend .ik schat in dat hij minimaal 10 gram ketamine per dag gebruikt moet ik mijn zorgen maken.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. De zorgen die je uit zijn begrijpelijk en als het zo is dat hij zoveel ketamine gebruikt, dan zijn je zorgen meer dan terecht. Bij zulke hoeveelheden kun je spreken over zwaar gebruik en is het ook problematisch. 

Het is altijd zeer lastig voor naasten van gebruikende mensen. Misschien wil je graag dat hij gaat veranderen of wil je hem helpen. Dat is ontzettend lastig en vaak gaat daar veel energie in zitten wat tot frustratie leidt omdat het niet werkt. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet over hoe je hier het beste mee kan omgaan. 

Wat je nu kan doen is het beste je zorgen uiten naar je vriend en probeer er voor hem te zijn. Er is een reden dat hij zoveel gebruikt en om daaruit te komen zal hij veel steun en ook professionele zorg nodig hebben. Als je het prettig vindt kun je zelf ook altijd vrijblijvend contact opnemen met een verslavingszorginstelling. Aan je postcode zie ik dat dit in het werkgebied van Brijder ligt, je kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen met een iemand van de afdeling Preventie en deze situatie eens doorspreken. 

Veel succes in ieder geval! 

Vriendelijke groet,

Calvin

02 juni 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG