Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben en jongen en ben 14 jaar ik ben heel nieuwsgierig over drugs en heb al veel soorten gebruikt (roken blowen alcohol XTC LSD speed lean syrup) meestal combineer ik alles (in de ochtend blowen in de middag wat bier en in de avond meestal en pilletje) ik gebruik zo een 5x per week. Nu is mijn vraag ben ik verkeerd bezig? Want wat nou als ik morgen dood ben? Als ik kijk naar wat ik heb meegemaakt met drugs heb ik genoeg mooie herinneren, alleen weet ik nou niet of ik juist bezig ben.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1234

Beste vraagsteller,

Wij geven op een open en niet-veroordelende manier voorlichting aan gebruikers van drugs over zo veilig mogelijk gebruik. Wij waarschuwen alleen als het moet en als wij vinden dat mensen op een onverstandige manier gebruiken. Je geeft in je vraag aan dat je 14 jaar bent. Eigenlijk ben je nog veel te jong. Het is veel beter om drugsgebruik uit te stellen tot je ouder bent. Op jouw leeftijd komen drugs zoals XTC, speed en cannabis veel harder aan en kun je meer schade toebrengen omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn. De kans op het ontwikkelen van latere geestelijke problemen is bij gebruikende mensen van jouw leeftijd ook veel groter. 

Wij zijn dus helemaal niet anti-drugs. Maar wij zijn wel pro zo veilig mogelijk gebruik van drugs, als je ervoor kiest te gebruiken. Als je op 14 jarige leeftijd 5x per week drugs gebruikt en heftig combineert ben je niet bezig om de risico's voor jezelf te beperken. Je vraagt om ons oordeel. Dus: nee, dan ben je niet goed bezig. Ook voor volwassen mensen is deze mate van gebruik zeer risicovol.

Dat het nu 'goed' gaat en je leuke dingen hebt meegemaakt, zegt helemaal niets over het ontwikkelen van problemen later. Als je twijfelt over je gebruik of geen inzicht hebt in de risico's van je gebruik, kun je de informatie op onze site en tips lezen. Als je twijfelt over je gebruik of wilt minderen kun je ook vrijblijvend contact opnemen met een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Je kunt het ook met je huisarts bespreken.

Mvg,

Ronald 

 

28 april 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG