Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Al toen ik jong was was bij mij Verbaal non Performaal Kloof gediagnosteerd. Ook is er een IQ van 146 geconstateerd. Nou merkte ik dat ik zeer chaotisch in mijn hoofd was en dat ik dagelijke taken moeilijker kon voltooien plus mijn grootste probleem is slapen. Als medicatie heb ik vanalles gekregen, ritalin, melatonine, etc. waarbij geen van deze stoffen hielp. Echter kwam ik er een aantal jaar geleden achter dat de consumptie van cannabis mij enorm hielp. Ik zit nou op het punt dat ik regelmatig een joint opsteek om te ontspannen gedurende de dag. Nou is mijn vraag of cannabis daadwerkelijk een positieve medische uitwerking heeft op mijn stoornis of dat dit als het ware een plasebo effect is wat zou betekenen dat het stopzetten van mijn cannabisgebruik misschien verstandiger is. Mvg, A.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 420001

Beste vraagsteller,

De dempende effecten van cannabis kunnen worden gebruikt om chaotische gedachten tot rust te brengen. Voor mensen met ADHD is het de eerste keuze, ook al kunnen uppers zoals speed en Ritalin het ook bewerkstelligen.

De gepaarde positieve stemming telt daarbij op, maar is dus een tweede effect en dat kan je placebo noemen als je door dat goede gevoel minder last hebt van oude klachten.

Als ik jou was zou ik eerst kijken of je zonder medicijnen en cannabis structuur in je dag en in je leven kan krijgen mbv een coach.

Als dat onvoldoende lukt en je hebt veel last dan kun je ook medicinaal cannabis proberen, waar minder THC in zit. Of eerst CBD olie. Want dat is een risico van gewoon blowen: verslaving en geheugenstoornissen. 1 keer in de week blowen acht ik zonder gevaar, op de schadelijke effecten van roken na.

MVG

Gerard A

drugsarts

 

 

 

03 december 2016
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG