Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik gebruik vaak sos en keta door elkaar. Nu kom ik best wel vaak in een lekkere keta roes. Maar als ik daar uit wil dan pak ik sos. Is dit gevaarlijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt je af of de combinatie van ketamine en cocaïne gevaarlijk is.

Wanneer je middelen met elkaar combineert, brengt dit altijd extra risico's met zich mee, waaronder ook onvoorspelbare risico's. Het is dus beter om geen enkel middel te combineren. 

Ketamine kan ervoor zorgen dat je bloeddruk en hartslag iets omhoog gaan. Een stimulerend middel zoals cocaïne zorgt hier ook voor. Dit zorgt voor een grotere belasting van je hart en bloedvaten. Ook kan het gebruik van cocaïne bij deze combinatie ervoor zorgen dat je minder effecten ervaart van de ketamine. Hierdoor kan je makkelijker gaan overdoseren. Wanneer de effecten van cocaïne dan uitgewerkt raken, kan het zomaar zijn dat je ineens out gaat door de ketamine. 

Je zou je kunnen afvragen waarom je de roes van een middel zou willen dempen. Je kan ervoor kiezen om een lagere dosering ketamine te nemen, waardoor de roes wat minder lang aanhoudt en ook wat minder heftig is. 

Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

 

30 oktober 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG