Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wat gebeurt er als je acohol ( 2/3 glaasjes ) combineerd met methylfenidaat. Ik heb add/adhd en slik deze medicatie ongeveer 60mg per dag. Nu wouden een vriendin en ik een beetje experimenteren met de methylfenidaat. Geeft het ook een beetje een blij/opwekkend gevoel als je dat combineerd? Het feestje is van 12 tot 12 dus zitten aardig wat uurtjes aan vast. dus die 2/3 glaasjes stellen niet veel voor over heel die dag. Of is het echt schadelijk? Ik drink zelf bijna nooit. misschien 2/3keer per jaar.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat goed dat je hier informatie over opzoekt! Op de website van thuisarts.nl staat dat alcohol de bijwerkingen van methylfenidaat kan versterken. Je kan dus last krijgen van bijwerkingen waar je nu geen last van hebt. Maar het kan ook bijwerkingen versterken. Denk dan bijvoorbeeld aan angstklachten. Die 60 mg methylfenidaat per dag is een vrij hoge dosering. Dat is niet erg, maar in combinatie met alcohol is de kans op minder fijne bijwerkingen wel groter. Daarnaast ben je ook gevoeliger voor verslaving als je add/adhd hebt.

Kortom, het is niet optimaal. Maar als je er voor kiest om het wel te doen, overweeg dan geen methylfenidaat te gebruiken. Of je dosering die dag lager te maken. Als je het combineert met alcohol, drink dan zo min mogelijk inderdaad en kijk hoe het gaat. Je kan het natuurlijk ook altijd nog met je huisarts of de psychiater bespreken.

Groet,

Dion

03 november 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG