Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte, Na een combinatie van truffels en cannabis ben ik extreem bad gegaan. De trip was echt een hel zweten maar geen druppels voelen,vreemd spiegelbeeld alsof mijn hoofd de grote was van een golfbal,mijn armen en handen en benen leken alsof het van een pop zou zijn,mijn mond voelde zo klein aan dat het leek alsof mijn tanden in het midden van mijn keel staken heel vreemd heb hierdoor ook een verstikkingsmoment gehad,out gegaan en ik bloedde aan mijn hoofd maar toen ik naar mijn handen keek leek het bloed naar binnen te zuigen etc... Nu ben ik door de geur van een collega onwel geworden en had een soort van terug herinnering aan die bad trip met alle gevolgen ervan. Kort gezegd ik herbeleefde de trip terug! dit was 3 maanden na de truffels dat ik de joint had gerookt. Na dit is het dus alleen maar erger geworden ik blijf in die trip zitten nu nog!! het lijkt alsof ik elke dag trip en vastzit erin. Ik voel mij zeer ongemakkelijk en angstig. Ik kan amper slapen, heb een reeks aan oogklachten die zomaar opgekomen zijn,ik voel me vreemd en niet verbonden met mezelf, mijn sexdrive is een no go. Dit kan toch niet door die 2 keer? anders altijd gezond geleefd nooit gerookt sportief 18j jongen ik weeg 70k en ben 1m80 geen geschiedenis van ziekten in de famillie. Dit duurt nu al 6,5 maanden. Kom ik hier nog vanaf? help aub. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: combinatie drugs

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je klachten zo zijn terug gekomen en je er nu nog steeds last van hebt. Dit horen we vaker na een bad trip. Wat je hebt ervaren tijdens je trip is niet heel gek, dat is trippen en een jointje kan het heftiger maken. Uiteindelijk werd het waarschijnlijk wel een paniekaanval met het gevoel van stikken. Je bent er erg van geschrokken. Deze bad trip heeft een herinnering, een soort trauma, achtergelaten. Dat kwam weer boven toen je je collega rook. Nu lukt het je niet goed die gevoelens los te laten. Je lichaam blijft reageren alsof er gevaar is (want dat dacht je in de bad trip), terwijl het niet zo is. Daar kun je mee aan de slag.

Ik begrijp dat je nu angst, nervositeit voelt. Om dat te verminderen, is het belangrijk je niet op de klachten te focussen, maar ontspanning en afleiding te zoeken. Gebruik in ieder geval geen alcohol, drugs en probeer genoeg te slapen. Lukt dat slapen nog niet, neem dan even contact op met je huisarts en leg uit wat er aan de hand is. Hij kan zo nodig iets voorschrijven. Met deze tips gaat het het snelst over. Want de spanning en angst die je ervaart, zorgen ervoor dat je alleen maar meer overprikkeld reageert en nog meer angst voelt. Het jaagt zichzelf als het ware aan. Probeer het dus juist los te laten. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat snap ik. Weet: je klachten worden minder, echt waar! Ik denk dat je iets aan deze tips kunt hebben.

Verder lijkt het me goed dat je een belafspraak maakt met Gerard, onze arts van het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Dit telefonische consult is gratis. Hij kan je meer uitleg geven over je klachten en wat je er aan kunt doen. Bel tijdens kantoortijden naar 088-3582940. Dan krijg je het secretariaat aan de lijn en kun je ingepland worden. Veel huisartsen herkennen jouw klachten trouwens niet, dus als hij/zij er vragen over heeft dan kan hij/zij ook contact opnemen met het spreekuur.

Sterkte,

Eline

02 maart 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG