Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo daar , Ik heb een dwangstoornis waar ik voor behandeld word . Dit is misschien raar ,maar ik zit al zo lang vast in mijn hoofd en ik wil van de zomer een keer weer los gaan . Mijn vraag is in het verleden nam ik graag xtc of 4fmp dat altijd goed ging . Maar goed heb nu dus een dwanfstiornis is het heel erg als ik dat weer 1 keer kan doen ? Of maal ik dan mijn shit nog erger

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Anne

Beste vraagsteller,

Ik kan me je vraag goed voorstellen. Over het algemeen zeggen we: geen drugs als je niet goed in je vel zit, of aan psychische stoornissen lijdt. Er is namelijk een verhoogde kans op een bad trip. En omdat serotonine een grote rol speelt bij dwang, maar ook bij drugsgebruik zouden we het eigenlijk moeten afraden.

Maar een therapeutische effect, dus een positief effect op je behandeling is ook niet uit te sluiten: je laat alles weer een keer los, wat ook een leermoment kan zijn voor de tijd erna.

En dit is precies de voorwaarde voor succes: àls je dan voor gebruik kiest moet je in staat zijn om alles los te laten en ervan te genieten. Omdat je al ervaring hebt, schat ik die kans van slagen wat groter in, omdat je de drugseffecten al kent. Als het je eerste keer zou zijn zou ik het toch hebben afgeraden. Om niet overweldigd te worden en angstig te worden.

Ja, het kan twee kanten opgaan, maar als je je goed aan de spelregels houdt (geteste tabletten, laagst mogelijke dosis, goede sfeer, een nuchtere bijzitter, geen alcohol, niet teveel water, niet te weinig, max 2 x per jaar) verhoog je de kans dat het de goede kant opgaat en kan je het een keer proberen. Durf het ook met je behandelaar te bespreken en laat weten of je ook medicijnen slikt, zo ja, mail dan opnieuw.

Ook graag je verslag van je keuze en/of ervaring!

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

07 maart 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG