Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik ben van plan binnenkort speed en ketamine te gebruiken. Voor beide drugs is dit de eerste keer dat ik ze probeer. Ik wil op vrijdag (nassaal) ketamine gebruiken en op zaterdag speed (in een capsule). Ik vraag mij af of het kwaad kan dat ik dit dus één dag na elkaar gebruik. Ook vraag ik me af hoe dat zit met ketamine eenn dag na mdma. Achtergrondinformatie: Ik heb wel eens vaker xtc/mdma, 4fa, truffels en wiet/hash gebruikt. Ik hoor het graag, Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Speed dag na keta

Beste vraagsteller,

Een eerste keer speed via een capsule is misschien wat minder aan te raden. Op zich vanuit harm reduction oogpunt is er niks mis met capsuleren en oraal innemen en zijn we er vaak een voorstander van bijvoorbeeld bij gebruik van MDMA. Alleen is doseren van speed gewoon een heel stuk lastiger als je het oraal inneemt dan wanneer je het snuift. En vooral een eerste keer waarbij je nog niet weet of je het effect prettig vindt of niet en voorzichtig doseren sowieso is aan te raden. Met snuiven krijg je vrij snel effect en kun je gemakkelijker je dosering bijstellen door bijvoorbeeld niet meer bij te pakken. Bij orale inname zit er veel tijd tussen en speelt je maaginhoud ook een rol en wordt het dus wat moeilijker om te doseren.

Dat je het 1 dag achter elkaar gebruikt is over het algemeen bij drugsgebruik niet ideaal. Vooral niet als het gaat om serotonine verbruikende drugs of het gebruik van uppers achter elkaar. Nu is dat bij ketamine en speed iets minder relevant vanuit het oogpunt van overbelasting van je lichaam/hersenen, maar het is nog steeds niet ideaal. Drugsgebruik is nu eenmaal een heftige gebeurtenis voor je lichaam en je geest. En voldoende tijd tussen gebruik in, en matig doseren zijn de belangrijkste factoren bij het beperken van risico's. Liever wat meer rust tijd dus. 

Mvg,

Ronald 

03 mei 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG