Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik kwam laatst van een feestje waar ik veel Alchohol heb gedronken en 1 4fmp heb genomen. Naar het feest heb ik nog 1 xtc pil genomen (had ik achteraf niet moeten doen). Ik weet niks meer van die avond. Kan het de combinatie zijn geweest? En ik heb wel 1 a 2 keer gehad dat ik ff wakker schrok en helder was dat ik ook echt aan me vrienden vroeg wat ik heb gedaan. Ik hoop dat u me mijn vragen kunt beantwoorden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1231

Beste vraagsteller,

Alcohol is een verdovende stof. Des te meer je tot je neemt, des te meer je hersenen verdoofd raken. De kans is groot dat je door alcohol, een blackout hebt gehad. Dit omdat je hersenen inclusief het gedeelte van het geheugen, verdoofd zijn geraakt.

MDMA (oftewel XTC) en 4-FA/4-FMP zijn beide oppeppende middelen die er ook wel eens voor kunnen zorgen dat het geheugen niet altijd even goed werkt. Heb je enig idee welke doseringen je tot je genomen hebt? Hoeveel milligram werkzame stof zat er in de pillen? Des te hoger de dosering, des te groter de kans op een blackout. Dus ook door MDMA alleen kunnen black outs ontstaan.

Daarnaast geeft het combineren van diverse middelen zoals alcohol en MDMA onvoorspelbare reacties. De combinatie van de middelen kan ook voor het geheugenverlies hebben gezorgd. We weten dat alcohol schadelijk is voor het brein. Veel drinken kan voor hersenschade zorgen. Waarschijnlijk zijn jongeren kwetsbaarder voor schade en in ieder geval voor het ontstaan van verslaving. Als je risico’s van MDMA wilt beperken, is het beter niet meer dan 1 tot 1,5 mg MDMA per kg. lichaamsgewicht te gebruiken. En niet vaker dan eens per 2-3 maanden te gebruiken.


Met vriendelijke groet,

 

Dion

04 mei 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG