Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb voortaan als ik drugs neem. Miauw, mdma , xtc , blue 69 (zonder ghb gemengd. Dus alleen mdma en speed en blue Curacao). Dat heel mijn keel opzwelt dan denk je toch van heeft iedereen. Maar bij mij is het erg extreem. Omdat het zo dik word dat mn slijm blijft hangen achter mijn keel. En dat ik misselijk word en kokhalsneigingen krijg. Heb al gelezen dat het meschien allergische reacties kunnen zijn. Maar is er meschien iets of een manier om dit minder erg te maken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dit zou inderdaad kunnen passen bij een allergisch reactie met een strotteklep zwelling. Als je dit 1x hebt gehad kan het de keren daarop steeds ernstiger worden en ook tot verstikking leiden. Vaak krijgen mensen dan ook overal jeuk, rode vlekken en zeer lage bloeddruk waarvoor een spoedambulance en opname in ziekenhuis noodzakelijk is. Als jij dat niet hebt dan is het dus een heel plaatselijke reactie. Waarvoor je precies allergisch bent is lastig te zeggen, aangezien je dit effect meldt bij al deze middelen. Het kan ook zijn dat het ligt aan een mengstof. We komen het wel vaker tegen in de vorm van tongzwelling of zwelling van de huig.

Mijn advies is om nu geen van deze middelen meer in te nemen en het te bespreken met je huisarts. Wellicht is het belangrijk om allergietesten te laten doen zodat je beter weet waardoor het komt.

Er zijn ook andere oorzaken, zoals spierspanning door speed of dat de spieren in je keel niet goed samenwerken door het spierverslappende effect van GHB (Dit dus alleen als er toch GHB in de Blue curacao zit). Dit kan aanvoelen als zwelling rondom je keel.  Ook irritatie aan je keel kan dit veroorzaken. Als je hiervan schrikt of stress ervaart, is de kans groot dat het gevoel juist erger wordt. Angst kan dan een soort brok in de keel  gevoel opwekken. Dit is geen echte zwelling maar het gevoel is er dan wel. Elke keer als je dan weer iets neemt kan dit gevoel weer terug komen.

Het beste is om eerst uit te zoeken of het geen allergie is en indien dit niet zo is een drugspauze in te lassen en zoeken naar ontspanning via mindfullness of ademhalingsoefeningen.

Hopelijk helpt dit je verder,

 

Met vriendelijke groet,

Karin W, huisarts

07 december 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG