Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik sta op het punt een relatie aan te gaan met een ex-verslaafde. Deze persoon is 5 jaar verslaafd geweest aan harddrugs. Ik heb zelf 2 kinderen, de andere persoon ook. Ik vind het moeilijk en onzeker, ik heb dit nooit meegemaakt en ben helemaal anti-drugs. Nu wil ik hem niet betuttelen? controleren of niet vertrouwen maar dit gaat behoorlijk moeilijk worden. Hebben jullie tips, op welke manier ik hiermee om.kan gaan, op welke manier ik hem kan helpen zonder hem het gevoel te geven dat ik met zijn verleden bezig ben. En hoe groot is de kans dat iemand met een stabiele thuis situatie een terugval krijgt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Jijzelf weet het beste hoe jij je er over voelt en wat jij voor diegene voelt. Vertrouwen moet er bij jullie beide zijn, net als in elke relatie en is het aan jou of je diegene daarmee vertrouwt.

Probeer er over te praten. Spreek je uit waar je ongerust over bent. Hij kan jou immers het best vertellen hoe hij er mee omgaat. Een relatie doe je samen, bespreek dus samen hoe je met een eventuele terugval omgaat. Bedenk ook dat jij hem daarin niet kan 'redden'. Hij zal er zijn bovenop moeten komen, jij kunt hooguit een beetje steun bieden. Bedenk ook voor jezelf van te voren wat jij wilt en verwacht in de relatie en wat jij wilt als hij ooit terug zou vallen.

De kans op dat iemand een terugval krijgt in een stabiele thuissituatie zou ik niet kunnen voorspellen, aangezien dit voor iedereen in elke situatie anders. Natuurlijk zal de kans kleiner zijn in zo een stabiele situatie dan in een minder stabiele situatie.

Ik hoop dat je hier mee verder kunt.

Met vriendelijke groet,

Jurjen

21 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG