Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik nu een paar maanden citalopram 20 mg, ik voel mij hier erg goed door, maar ben gewend af en toe verschillende drugs te gebruiken en vraag mij dus af wat de risico's van de volgende middelen zijn in combinatie met citalopram; - alcohol - hash - ketamine - cocaine - ghb - truffels - 2cb Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2228

Beste vraagsteller,
Hier staat een algemene tekst over XTC en antidepressiva. Dat geeft ook info over drugs en medicijnen.

Cocaïne en XTC zijn het gevaarlijkst vanwege de kans op een serotoninesyndroom.

Weet dat als je nog angst- of depressieve klachten hebt, dat drugs, vooral de ketamine, truffels en 2C-B, de kans op een bad trip verhogen.

Zoek verder tussen de reeds gegeven antwoorden op deze site. Dit kan door de categorie van de betreffende drug te kiezen en aan te vullen met de zoekterm citalopram, of de categorie antidepressiva te selecteren eventueel aangevuld met de drug als zoekterm. Er is al veel over geschreven.

Heb je (nog) bijwerkingen van citalopram? Vaak komt voor:
misselijkheid, droge mond, slaperigheid, slapeloosheid, zweten, hoofdpijn.
Ook vaak: gewichtsafname, afname eetlust, nervositeit, angst, abnormale dromen, concentratiestoornissen, trillen, tintelingen, duizeligheid, aandachtsstoornis, tinnitus, geeuwen, verkoudheid, maag-darmklachten, jeuk, spierpijn, gewrichtspijn, moeite met plassen, sexuele stoornissen of vermoeidheid.
Je kan nagaan welke hiervan door al die middelen kunnen worden versterkt.

Het is altijd beter om geen drugs te gebruiken voor de zekerheid als je kiest voor behandeling van een geestelijke aandoening met medicijnen. Drugs kunnen namelijk klachten als depressieve gevoelens, angst en paniek verergeren. 

Mocht je toch ervaringen opdoen, dan lezen we die graag om weer van te leren en anderen mee te helpen.

MVG

Gerard A

drugsarts

 

28 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG