Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik gebruik af en toe slaapmedicatie (gemiddeld 1x per maand, Dormicum 7,5 mg) en heb hier een vraag over na het zien van enkele filmpjes van en het lezen van ervaringen met het gebruik van ketamine. Ik vraag me af in hoeverre deze 2 van elkaar verschillen. Ik ben met deze vraag naar de huisarts geweest maar hij is niet bekend met ketamine, dus daar kwam ik niet verder mee. Als ik de filmpjes bekijk van ketaminegebruik, lijkt het effect hetzelfde als dat ik heb bij de slaapmedicatie (ongeveer een uur tot anderhalf uur na inname). Ik hoop dat jullie hier mee over weten!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan me voorstellen dat het lijkt alsof Dormicum en Ketamine een vergelijkbare werking hebben, toch zit hier wel een flink verschil in. Kan het zijn dat je video's gekeken hebt waarin mensen in een zogenaamde k-hole belanden? Het lijkt alsof deze mensen slapen, maar dit is niet het geval. Een k-hole wordt regelmatig vergeleken met een bijna-doodervaring: uittreding en het gaan door een tunnel in de richting van een licht. Het is overigens geen echte bijna-doodervaring, dat lijkt alleen zo door de dissociatieve werking. Je kunt je niet bewegen en niet praten. De één vindt dit een angstige ervaring en de ander zoekt dit juist op. De vitale functies zoals ademhaling en hartslag worden door ketamine niet onderdrukt, waarbij dit bij een (te) hoge dosis van Dormicum wel kan gebeuren.

Buiten een andere werking, draagt ketamine meer risico's met zich mee. Ketamine kan schadelijk zijn voor de hersenen, afhankelijk van de frequentie en hoeveelheid. Het kan ook voor urologische klachten zorgen. Meer hierover op onze pagina over risico's van ketaminegebruik. Daarnaast dragen beide stoffen een kans op verslaving met zich mee.

Ik hoop zo je vraag te hebben beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben of is er iets niet duidelijk? Laat dat gerust weten!

Met vriendelijke groet,

Dion

01 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG