Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Over een paar maanden is mijn vriend jarig en wil hij XTC doen. Ik ben best nieuwschierig naar de drug. Alleen heb begin dit jaar door een badtrip van wiet (omdat ik high werd inplaats van stoned, en dat gewoon eng vond) paniekaanvallen en daardoor derealisatie gehad voor een tijdje. Ik denk dat het voor mij zelf niet handig is om XTC te nemen, ook omdat ik denk dat ik zelfs na zoveel maanden, nog wel gevoelig ben voor terugkomende derealisatie en misschien nog wel veel erger. Alleen is mijn vriend wel wat makkelijker daarin. Hij heeft al een keer XTC gedaan en het ging bij hem gewoon goed, maar toch.. Wat kan ik het beste doen? Sowieso wil ik de drug laten testen, ook omdat ik al las dat er veel pillen boven de 150 mg in de omloop zijn. Is het handiger om het deze periode gewoon niet te doen met die gevaarlijke pillen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: XTC

Beste vraagsteller,

Het is goed van je dat je hier bewust mee bezig bent en daarom jouw vraag hier stelt. Voor elke drugs geldt dat de drugs, set en setting invloed hebben op de trip en werking hiervan. Als je nu het gevoel hebt dat het niet verstandig is te gebruiken, doe je er goed aan naar dat gevoel te luisteren. Heb je veel last van de derealisatie en paniekaanvallen? Misschien is het dan een idee om daar hulp bij te zoeken. Daarover kan je hier meer lezen. Wanneer je daar last van hebt, is het geen goed idee om  XTC te gebruiken, zoals jij zelf al aangeeft.

Voor je vriend is de vorige keer goed gegaan en heeft hij er een goede ervaring aan overgehouden. Ook daar geldt het verhaal van set en setting. Het testen van de XTC kan laten zien hoe veel milligram in de pil zit, zodat je beter kunt doseren. Wij houden aan 1 - 1,5 mg MDMA per KG lichaamsgewicht, maximaal voor een hele avond/dag. Het kan dus zo zijn dat de pillen sterk zijn en je deze moet breken in 3 of 4 stukjes, zodat je niet te hoog doseert. Er is al een langere tijd sprake van hoge dosis MDMA in XTC pillen, dit zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet afnemen. Je doet er dus verstandig aan om deze te laten testen bij de testservice.

Meer over XTC en de werking daarvan kan je lezen op onze website.

Met vriendelijke groet,

Jurjen

 

09 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG