Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn moeder (76 jaar) heeft parkison, sinds een maand of 3 is zij begonnen met THC druppels, na het innemen van 2 druppels verdween het trillen, dus wij helemaal euforisch. Nu sinds een maand word de parkison erger. Mijn moeder slikt ook slaappillen en antidepresiva. Door de THC druppels is haar bloeddruk gezakt, dus ook een bloeddruk verdunner minder per dag. Nu is ze van de week gestopt met de slaappillen omdat wij merkten dat ze hallucineerde. Voor het slapen gaan neemt ze nu 4 druppels en ze slaapt redelijk. Maar heb het idee dat ze depressiever word. dus mijn vraag is kan het zijn dat de anti depresiva en druppels niet samen gaan. Ze neemt s morgen 2 druppels thc, s middags ook en voor het slapen gaan 4 druppels. Wij vinden het moeilijk om terug te vinden wat nu een goede dossis zou zijn.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: parkison

Beste vraagsteller,

Dat is ook moeilijk. Ook om een goed advies te geven. er spelen heel veel factoren door elkaar. Daarom moet u het zeker met de behandelaar, de neuroloog, bespreken. Of met de Parkinson verpleegkundige. En met de Parkinson vereniging in uw regio. 

Er is al wat onderzoek naar cannabis bij Parkinson, maar nog onvoldoende. Een poging zoals deze is zeker de moeite waard. 

Maar het hallucineren kan meer oorzaken hebben: de slaappillen inderdaad, maar ook het in één keer toppen ermee kan last geven. Was ze er al aan gewend geraakt? Verder ook bv. de Parkinson zelf kan hallucinaties geven ( meestal pas na meer dan 10 jaar), de Parkinson medicatie die ze waarschijnlijk krijgt ( dopamine ) , de THC zelf, haar lichamelijke gezondheid.

De depressie neemt toe volgens u. Dat moet geverifieerd en vervolgd worden door haar arts / psychiater. Ja , de THC kàn soms depressie verergeren als er al antidepressiva gebruikt worden.

De dosering moet met de arts bepaald worden. Goed om per keer het effect van 1- 2 druppels te evalueren. 

MVG

Gerard A

drugsarts 

03 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG